Danas je u Antinu u lovačkom domu LD „Šljuka“ održan radni sastanak na temu unapređenja lovstva sa predstavnicima lovačkih udruga/lovoovlaštenika sa područja općina Tordinici i Markušica.

Glavne teme bile su rješavanje problema lovoovlaštenika te mogućnosti iskorištavanja financijskih sredstava iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije, proračuna Ministarsva poljoprivrede i iz Programa ruralnog razvoja, kao i inicijative i aktivnosti koje Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije konstantno provodi.

Sastanku je ispred Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije prisustvovao Krunoslav Buhač, viši stručni suradnik za šumarstvo i lovstvo i vježbenik u Upravnom odjelu za poljoprivredu i infrastrukturu Ante Špoljarić.

Na radnom sastanku sudjelovali  su osim predsjednika LD „Šljuka“ Antin Željko Ulm i predsjednik LD „Orao“ Tordinci Antun Damjanović, predsjednik LD „Lovac“ Markušica Milan Đukanović , predsjednik LD „Jelen“ Gaboš Stanislav Kojčinović te tajnica LD „Šljuka“ Korođ Jolanka Gudinjacki.

Svi prisutni su pozdravili ovakvu inicijativu Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije ocjenivši ovakve vrste radnih sastanaka vrlo korisnim jer su dobili odgovore na sva pitanja i potrebne informacije o natječajima za korištenje sredstava iz javnih izvora.