Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...
Otvoren dječji vrtić u Markušici
Nakon dvije godine radova i utrošenih gotovo 1,8 milijuna kuna, danas je u Markušici svečano otvoren dječji vrtić “Markušica”.
Načelnik Općine Markušica Budimir Drača, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Zdravkom Tušekom i Županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem otvorio je danas u Markušici dječji vrtić u čiju je rekonstrukciju, dogradnju i opremanje uloženo oko 1,8 milijuna kuna. Načelnik Općine Markušica istaknuo je kako je riječ o sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj od kojih se 85 posto udjela odnosi na Europsku uniju, a 15 posto na sredstva Republike Hrvatske.
Projekt je financiran je iz Programa ruralnog razvoja kroz Mjeru 7.4.1. za temeljne usluge i obnovu sela u ruralnim područjima, a projektom će se omogućiti smještaj jedne odgojne skupine te otvaranje 3 radna mjesta. Samo kandidiranje projekta u okviru Mjere 7.4.1. izvršeno je 2016.g. u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije kao i daljnje praćenje provođenja projekta.
Lijepo uređeni objekt , već sutra , pohađat će jedna odgojna skupina djece s područja Općine Markušica.
 
 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE, Europskim poljoprivrednim fondom za ruralni razvoj

Udio u sufinanciranom dijelu: 85% EU, 15% RH

Pretraži

KARTA OPĆINE MARKUŠICA
Većinom oblačno

-2°C

Markušica

Većinom oblačno

Vlažnost: 73%

Vjetar: 28.97 km/h

  • 03 Sje 2019

    Djelomično oblačno 0°C -4°C

  • 04 Sje 2019

    Oblačno 0°C -6°C